Erdogan: Bosnja është krahinë turke

14.08.2012 (komentet: 0)

Kryeministri turk Rexhep Tajip Erdogan deklaroi se Bosnja dhe Hercegovina në fakt është një provincë e Turqisë dhe prandaj ai si kryeministër i Turqisë është i detyruar të kujdeset edhe për Sarajevën.

Në një darkë zyrtare me rastin e muajit të Ramazanit, kryeministri turk shpjegoi strategjinë e tij diplomatike duke deklaruar se përmes politikës që ai ndjek, dëshiron që t’i lidh të gjitha provincat, gjithsej 81 të tilla të cilat ishin nën ish Perandorinë Osmane. “Ne kujdesemi njëjtë për Sirinë, Afganistanin, Gazën dhe Bosnjën.” – deklaroi Tajip Erdogan, transmeton Shqipmedia.

Kthehu mbrapa

Shto koment