Edhe Tadic është i gatshëm të takohet me Thaçin

03.02.2012 (komentet: 1)

Serbia dëshiron që të gjithë kryesit e krimeve të luftës të procedohen dhe mbështet nismën e presidentit të Kroacisë, Ivo Josipovic, që për këtë të arrihet marrëveshje dypalëshe, tha presidenti i Serbisë, Boris Tadic.

Këto komente ai i bëri në takimin trelateral që po zhvillohet në Jahorinë, afër Sarajevës, ku tha se është i gatshëm të bisedojë edhe me politikanët kosovarë, por që kjo të mos jetë promovim i pavarësisë së Kosovës, por zgjidhje e problemeve, transmeton “Koha”.

Në këtë takim, anëtari i Kryesisë tre anëtarëshe të BeH-së nga komuniteti kroat, Zeljko Komsic, bëri të ditur se ai nuk do të mbështesë kandidaturën e ministrit të Jashtëm serb, Vuk Jeremic për kryetar të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, sepse nuk pajtohet me qëndrimet e tij.

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Hashim Thaci tha një ditë më parë se është i gatshëm të bisedojë me kryetarin serb, Boris Tadic, me qëllim që siç ka thënë ai, të shqyrtimit të gjithë gamës së problemeve që i rëndojnë marrëdhëniet mes dy vendeve.

Kthehu mbrapa

Shto koment

Koment nga Beqa | 04.02.2012

Pse mos me u taku, mos po humb diqka, jo valla. Ska qka me humb.