Deputeti britanik në Parlamentit Evropian propozon që pranimi i Kosovës dhe Serbisë në BE të shtyhet për vitin 3000

13.03.2013 (komentet: 0)

Fundi i një rruge të gjatë dhe të rëndë për Kosovën dhe Serbinë drejt BE nuk mund të shihet, dhe një anëtar i Parlamentit Europian propozoi që qështja për këtë temë të shtyhet për më vonë -për vitin 3000.

Në seancën e Parlamentiti Evropian të  mbajtur dy ditë më parë në Strasburg, anëtari i Partisë për Pavarësinë e Britanisë së Madhe (UKIP) Ëilliam Dartmouth kishte një vërejtje në rendin e ditës.

Dua të propozoj  që debati për pranimin e Serbisë dhe Kosovës në BE  të shtyhet, jo deri në prill të viti 2013, por për në  prill të viti 3000 - tha me një buzëqeshje Dartmouth, të cilit  i është dhënë një duartrokitje modeste.

Presidenti i Parlamentit Evropian Martin Schulz, ka thënë se "afati propozuar është  mjaft bujarë", por propozimi I Dartmouthit megjithate  arriti më vonë se sa parashihet sipas procedurav etë  planifikuara.

- Propozimi është dahstë të ipet para orës 16  për të mund të mund të diskutojmë  për të, kështu që na mungon realitieti në dy aspekte – tha  poashtu  me buzëqeshje Schultz, shkruajnë  mediat evropiane, transmeton Avaz.

Partinë  e Pavarur britaneze e udhëhequr nga Nigel Ferixh, dhe hulumtimi i fundit tregon rezultatet më të mira në historinë e partisë - aktualisht kanë mbështetjen e 17 për qind të votuesve dhe janë në  vendin e tretë, dhjetë për qind mbrapa  konservatorëve.

Kthehu mbrapa

Shto koment