Çosiq e ka “zgjidhjen” për Kosovën

20.11.2012 (komentet: 0)

Anëtar i Akademisë Serbe të Shkencave dhe Arteve (SANU), Dobrica Çosiq, njoftoi sot se ai do të takohet me Presidentin e Serbisë, Tomisllav Nikoliq merastin e kërkesës që ia bëri rreth zgjidhjes së problemit të Kosovës.

Ćosić ima rešenje za problem Kosova

Çosic ka thënë se thirrja e Nikoliq është  e vonuar për ndihmë nga Akademia , por siç thotë ai "më mirë vonë se kurrë".

- Unë do të takohem sot  me Nikoliq. Nuk do tua zbulojë atë që do tia propozojë. Mendoj ideja e tij për të na pyet  për këshilla erdhi shumë vonë, por edhe unë do ta bëja sikurse të isha në vendin e tij. Është dasht edhe  ish presidenti  Boris Tadiq të kërkoj këshilla nga ne, - tha dje për “Blic” Çosiq

Ai vuri në dukje se pavarësisht prej të gjithë anëtarët e Akademisë  duhet të përfshihen  në zgjidhjen e problemeve, ai shton se është i gatshëm të jetë pjesë e ndonjë forumi.

- Unë nuk jam i gatshëm për të marrë pjesë në forumet shtetrore madje edhe në forumet  partiake. Unë jam një disident – tha  Çosiq.

/kokaj.net/

Kthehu mbrapa

Shto koment