Çfarë mund të bleni me 20 euro varësisht se në cilin vend ndodheni!

06.08.2013 (komentet: 0)

Edhe pse janë 20 euro, kjo nuk do të thotë se ajo ka të njëjtën vlerë në gjithë BE-në!

20 euro

A e dini se sa është diferenca e 20-të eurove në çdo vend përkatësisht?

Sigurisht që jo, ajo ka vlera të ndryshme në çdo, ku nëse krahasimi bëhej midis Greqisë dhe Portugalisë, dy vende të cilat preferohen nga pushuesit shqiptar, i bie që në Greqi të pishë kafe maksimumi vetëm një javë, ndërsa në Portugali të gjithë muajin, madje të qerasësh edhe 5-herë shokun tënd më të ngushtë.

Për shembull:

Kafe: Greqi 7 kupa – Portugali 35 kupa!
Vezë: Irlandë 7 dhymbëdhjetëshe – Maltë 16 të tilla!
Çorape: Belgjikë 4 palë – Sllovaki 19 palë!
Bileta autobusi: Holandë 8 – Sllovaki 43!
Djathë Camembert: Slloveni 1.6 kg – Belgjikë 3 kg!
Birra (nga supermarketi): Itali 6 litra – Slloveni 20 litra!
Bileta kinemaje: Irlandë 2 – Sllovaki!
Cigare: Irlandë 2-3 paketa – Estoni 10 paketa!
Gazeta: Maltë 30 copë – Qipro 11
Taksi: Holandë 7.2 km – Portugali 23 km!
Vajë ulliri: Slloveni 2 litra – Spanjë 7 litra!
Birrë (në bar): Portugali 24 gota – Sllovaki 6 gota!
Verë e kuqe: Itali 5 shishe – Portugali 20 shishe!
Çaj: Austri 242 filxhanë – Maltë 704 filxhanë!/albtime/gazetaditore/

Kthehu mbrapa

Shto koment