Bullgarët dhe rumunët kanë pagat më të ulëta në BE

26.06.2014 (komentet: 0)

Bruksel, 26 qershor - Sipas të dhënave të Eurostat, pagat më të ulëta minimale bruto në BE i ka Bullgaria, 173. 84 në muaj dhe Rumania –me 190.57 €,  ndërsa paga minimale më e lartë është  në Luksemburg  me 1.921,03 euro


Bullgaria dhe Rumania janë të parat në listën e vendeve me pagën më të ulët mesatare bruto. Në Bullgari pagat  arrijnë në 459,87 euro në muaj dhe në Rumani 557.22 euro.

Pagat mesatare më të larta mujore bruto i kanë zviceranët 4958 euro, norvegjezët 4.588 euro dhe danezët, 4.249 euro.


Luksemburgu sërish është në krye të listës me  paga mesatare mujore bruto prej 4.027 euro.

Kthehu mbrapa

Shto koment