Brammertz:Gjenocidi në Srebrenicë është planifikuar në nivelin më të lartë qeverisës

09.07.2016 (komentet: 0)

 

Sarajevë - Në Sarajevë ka filluar konferenca ndërkombëtare "Hulumtim, dokumentimi dhe procedimi i gjenocidit në Bosnjë dhe Hercegovinë". Kryeprokurori i Hagës Serge Bramertz tha se krimi në Srebrenicë nuk ka qenë spontan.

 

 

Në fillim të konferencës të pranishmëve u drejtua Presidenti i tribunalit të Hagës Theodor Meron, i cili tha se vetëm pas krijimit të gjykatave në Ruanda, gjegjësisht në Hagë ka qenë e  mundur procedimi   gjenocidit.

 

Ai theksoi se ajo është shumë e rëndësishme kualifikimi gjenocidi, dokumentimi  i qëllimit të qartë shfarosja e një grup të caktuar etnik. Meron tha se  absolutisht ai  ishte rasti në Srebrenicë, raporton "N1".

 

Brammertz u pajtua me Presidentin e Tribunalit të Hagës, i cili tha se "krimi nuk ishte spontan," dhe se Gjykata e Hagës ka vendosur në mënyrë të qartë që ka ndodhë   gjenocidi  në Srebrenicës. "Ka ekzistuar plani dhe krejtësisht ka qenë e planifikuar në  nivelin më të lartë të qeverisë", tha Brammertz.

 

Në anën tjetër, përfaqësues të shoqatave të viktimave thonë se Gjykata ka bërë shumë, por ata nuk mund të jetë plotësisht i kënaqur derisa ata janë të proceduar  edhe krimineli i fundit i luftës dhe përderisa mos të gjinden edhe  mbetjet e fundit të viktimave.

/kokaj.net/

Kthehu mbrapa

Shto koment