Angelina Jolie: Serbët janë vrasës dhe torturues

02.02.2012 (komentet: 0)

Aktorja Angelina Jolie, në filmin “The Land Of Blood And Honey”, i paraqet serbët të përfaqësuar si kriminelë, dhe myslimanët si viktima të pafajshëm.

 

Jolie nuk është ndarë e knaqur,pasi që nuk janë treguar të gjitha krimet e serbëve dhe  vuajtjet e boshnjakëve.

Në një intervistë për  ”The Sun” ajo flet për vizionin e saj të konfliktit në Bosnjë, dhe flet hapur për tmerret e luftës, dhunimi, tortura e cila atribuohet për serbët.

“Para filmit, kam ardhur në shtëpi dhe fillova të qajë për shkak të gjitha dyshimeve të mia, dhe frika papritmas u shfaq, unë jam dikush që  rrallë hedhë një lot. Egërsinë e luftës në ish Jugosllavi ,sa më shumë që kam lexuar më vinte turp që më parë pak dinim!. Si mund të jenë aq mizore njerëzit për gratë? Si bashkësia ndërkombëtare mund të kthehet prapa këtyre krimeve? Si mund të përcaktohet ky konfliktit në të cilë  serbët vrasin fqinjët e tyre ”tha Jolie. Unë ende shqetësohem se nuk kam bërë sa duhet për drejtësi dhe nuk ka treguar vuajtjet e boshnjakëve të pësuar në luftë, – tha Jolie.

Kthehu mbrapa

Shto koment