Angelina Jolie: Serbët janë kriminel dhe torturues!

03.02.2012 (komentet: 0)

Si mundet njerëzit të janë aq të pamëshirshëm ndaj grave. Si mundte dikush t'ua kthej shpinën atyre krimeve të bëra në Bosnjë ndaj muslimanëve, ka thënë Xholi.

 

FIlimi "Në vendin e gjakut dhe mjaltit" të aktores holivudjane Angelina Jolie në të cilin serbët janë paraqitur si kriminel, ndërsa muslimanët si viktima të pafajshëm, për regjisoren nuk ka treguar sa duhet për atë që kanë përjetuar boshnjakët. 

 

Në një inervistë për gazetën britanike SAN ajo flet për pikpamjen e saj për atë që ka ndodhur në Bosnjë, frigën e luftës, përdhinimet dhe torturat të cilat i kanë kryer serbët. 

"Në prag të fillimit të gjirimeve të filmit shkova në shtëpi dhe fillova të qaja pasaiqë përnjëher mu shfaq friga edhe pse jam  person i cili rrallë qaj. Pamëshirshmëria e luftës në ish Jugosllavi cdokendë mund të sjellë në një gjendje prekëse dhe emocionale. Sa më tepër lexoja për luftrat në Jugosllavi aq më shumë turperohesha nga vetja që kam ditur aq pak për atë që ka ndodhur atje. Kur i mësova këto fillova të mendoja, Si është e mundur njerëzit të jenë kaq të pa mëshirshëm ndaj grave? SI është e mundur bashkësia ndërkombëtare t'ua kthej shpinën krimeve të këtilla? Si është e mudnur të sjellni punën që të ketë cfardo qoftë kuptimi një konflikti ku njerëzit i vrasin fqinjët e tyre me të cilët kanë jetuar me vite të tëra?, ka thënë Xholi. A jo mëtej ka shtuar se" edhe mëtej ndjen se nuk ka bërë aq sa duhet për drejtësin dhe se nuk ka arritur të pasqyrojë në kuptimin e vërtet atë që kanë përjetuar Boshnjakët në luftë".

Kthehu mbrapa

Shto koment