Angelina Jolie shpallet qytetare nderi e Sarajevës

23.04.2012 (komentet: 0)

Aktorja nga Holivudi Angelina Jolie është emëruar qytetare nderi e Sarajevës, raportojnë agjencitë

Drejtoresha e filmit, "Në vendin e gjakut dhe mjaltit," e cila merret me luftën e viteve 1992-95 në Bosnjë, u shpall qytetare nderi e Sarajevës për shkak të kontributit të saj, siq u tha nga qeveria rajonale, në ruajtjen e të vërtetës rreth ngjarjeve gjat luftës në Sarajevë dhe Bosnje-Hercegovinë. 

Aktorja është  ftuar që me  3 maj  të merr  pjesë në ceremoninë e dorëzimit të titullit.

Autoritetet e Sarajevës një njohje e tillë e dhuron  çdo vit për shtetas të huaj që promovon demokracinë, humanizmin dhe tolerancën.

Filmi i Angelina Jolie i cili ka për temë  një  lidhje  dashurie në mes të nji serbi- dhunues  dhe një myslimaneje-viktimë  që u shfaq në kinematë lokale ka ngjallur polemika të konsiderueshme në rajon.

Gallapremierë  solemne në Beograd  të këtij filmi nuk kishte, dhe për njëzet ditë të shfaqjes të këtij  filmi në Serbi, gjithsejt e kan pare vetëm  disa qindra spektatorë.

Ajo më herët për mediat  pat deklaruar  se" edhe mëtej ndjen se nuk ka bërë aq sa duhet për drejtësinë  dhe se nuk ka arritur të pasqyrojë në kuptimin e vërtetë atë që kanë përjetuar Boshnjakët në luftë".

/Ismet Azizi/

Kthehu mbrapa

Shto koment