Serbët i përdorën shqiptarët për eksperimente në vend të minjve

02.06.2012 (komentet: 0)

Safet Pashagiqi është boshnjak, nga Velika Klladusha, gjatë luftës në Bosnje ka operuar në Krahinën e Cazinit, ishte komandant i sigurimit të Fikret Avdiqit, ishte epror ushtarak në APJ, jeton në shtetin Georgia të SHBA-së. Biseda është zhvilluar në bazën ushtarake në Fort Polk të Luizianës, gjatë stërvitjes ushtarake që ka shërbyer për trajnimin e ushtarëve amerikanë dhe dislokimin sa më të suksesshëm të forcave amerikane në kuadër të KFOR-it, shkruan Bota Sot.

Vendin të cilin e përshkruan personi në fjalë e përshkonte hekurudha nëntokësore, ku ishte stacionuar treni i kaltër (që nga periudha e diktatorit komunist Tito) Autori ka kërkuar nga Safet P., i cili gjatë luftës ishte komandant i sigurimit në njërën nga territoret e banuara me boshnjak.

Autorit shënimet që i ka marrë nga bashkëbiseduesi, në prezencën e tij, shpreson se kështu do të ndihmojë në zbardhjen e fakteve për të zhdukurit.

Në Institutin për Siguri të ish RSFJ-së (Kraljice Ane b.b. 11000 Bgd.) dyshohet se është eksperimentuar me shqiptarë në vend të minjve, shkruan kjo gazetë.

Në kuadër të institutit i cili gjendet në Banjicë në drejtim të Vozhdovcit, në afërsi të Spitalit ushtarak VMA kanë qenë të vendosura laboratoriume, dhe atë në katet e poshtme, personi që ka dhënë shënimet ka punuar në katet, nën dhe, dhe supozon të ketë edhe 5 kate të tjera në të cilët hyrja ka qenë rreptësishtë e ndaluar.presheva.com

Kthehu mbrapa

Shto koment