Beogradi, pas UCPMB-së, kërcnon pllakën e patritotit shqiptar Aqif Efendisë në Sanxhak

28.01.2013 (komentet: 0)

Novi Pazar, 28 janar (AIP) -Ditën e zbuilimit të pllaktës së patriotit dhe dëshmorti sqiptarë në Noiv Pazar shtypi serb ka raportuar me tituj të “nxjetë” dhe nxitës, sikur ky “Ugljanin zbulesën pllakatën e vrasësve serbë”. “ Znj. Semira Kacar, kryetar i Komitetit të

Sanxhakut për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut ka phura se  “cdo vendim në këtë faza edhe spe eshte problematike duhet të ejtë i matur, nga fakti se Aqif Efendia   është një patrtiot  i cili ka deklaruar veten se ishte shqiptar”,  njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” 

 

Pamvarësisht se në Serbi sot janë mbi 1000 përmendore e pallka të ndrshme të serbëve të cilët ata i konisderojnë si heronj dhe pamvarësisht se shumica e tyre për joserbët njihen si fashistë, kriminelë apo terrorsitë, për shkak se kishin bërë krime e gjenocid mbi të tjerët, sot Serbia eshte lëshuar në ofanzivë të shkatërrojë gjithcka cka ka shenja shqiptare, coftë e dhe edhe ata nën tokë, siq ndodhi me rastin e plackitjes së lapidarit të UCPMB-së në orët  e hershme të mëngjesit të 20 janarit të fothtë në Pershevë nga qindra forca serbe.

 

Kjo poiltikë antishiptare duket se eshte ringallur këtyre ditëve, sidomos pas asaj se serbia ka kuptuar se tash po kapitulon me Kosovën, si shteti i ri në Evropë, pas kapitulimit luftarak në vitin 1999. Dhe këto dy kapitulime sikur Serbinë e kanë nervozuar e cila tashmë është lëshur në ofanzivë dje kundër të gallëve, sot kundër të vdekurve në pamundësi që t’i hakmerretë shqiptarëve të Kosovë.

 

 Ugljanin: Serbia s ‘ka drejtë të shkatërroj historinë dhe kulturat joserbe !

 

Diskriminimi dhe agresiviteti i Beogradit në Jug të Serbisë, duket qartë  se shqiptarët e Luginës së Preshevës do të jenë viktimë duke e paguar dështimet e Serbisë ë Kosovë. Duket se të njejtin fat do të ketë edhe për patriotin shqiptar  Aqif Efendisë në Sanxhak.

“Fati i pllakës përkujtimore të Aqif-efendi Haxhiahmetoviqit  do të zgjidhet pas përfundimit të procesit gjyqësor për rehabilitimin e tij..” ka dekalruar për mediat  Esat Gjurgjevic  kryetari i Këshillit Kombëtar Boshnjak.

Madej sipas z. Gjurgjevic, historiografia boshnjake dëshmon  se Aqif Efendiu nuk ka qenë kriminel lufte, por ka mbrojtur popullatën civile boshnjake nga sulmet e çetnikëve të Drazha Mihajlloviqit për ketë dëshmnë historia dhe faktet.

Ditën e zbulimit të pllaktës së patriotit dhe dëshmorit sqhiptar në Noiv Pazar shtypi serb ka raportuar me tituj të “nxjetë” dhe nxitës, sikur ky “Ugljanin zbulesën pllakatën e vrasësve serbë”, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ministri (pa perotofol)  nga Sanxhaku në Qeverinë serbe Sulejman Ugljanin, lider i SDA për këtë pllakatë të patriotit  shqiptar në qendër të Novi Pazarit  është ftuar në raport tek zëvenerdëskryeminsirtri dhe ministri i mbrojtjes Aleksamnder Vucic. Ugljanin i ka pèohuar zyrtarit të lartë serb  në katër sy se “Acif Effendii, ishte përfaqësues legjitim i boshnjakëve dhe pikë”. kurse Vucic i phuar  Ugljaninit  se pse keni ngritur një monument nazistësh ?

 

Semira Kacar:  Kemi pas qejf që Aqif Efendia të ishte boshnjak, por ai vetë është deklaruar se ishte shqiptar !
Sa i përket  veprës dhe të së kaluarës, origjinës së Aqif Efendisë  shumë qartë ka shpjeguar znj.Semira Kacar, kryetar i Komitetit të Sanxhakut për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut. “Në lidhje me këto karaktere duhet të deklarojë njerëz profesional, dhe politika këtu nuk ka vend”

Sipas znj.Kacar “cdo vendim në këtë faza edhe spe eshte problematike duhet të ejtë i matur, nga fakti se Aqif Efendia   është një patrtiot  i cili ka deklaruar veten se ishte shqiptar”PRESHEVAJONë:COM

Kthehu mbrapa

Shto koment