Në ditën e sotme ...

26.01.2014 (komentet: 0)

 

U botua në New York "Albania", gazeta e përdyjavshme politike, shoqërore, kulturore e letrare, organ i arbëreshëve të Italisë të mërguar në SHBA. Ajo vijoi me 9 numra, deri në vitin 1936, kur u kthye në revistë të përmuajshme. Funksionoi si e tillë deri në vitin 1940. Gazeta "Albania" ishte shkruar në të folmen arbëreshe dhe pjesërisht italisht e anglisht. Botoi njoftime nga arbëreshët e Kalabrisë e të Siçilisë, nga Shqipëria dhe nga jeta e të mërguarve.

Kthehu mbrapa

Shto koment