Ne diten e sotme vdiq Sabri Godo

03.12.2013 (komentet: 0)

Sabri Godo (8 gusht 1929, Delvinë - 3 dhjetor 2011[1], Tiranë) ishte politikan, shkrimtar dhe skenarist shqiptar. Ka lindur në Delvinë më 8 gusht 1929. Shkollen e fillore e kreu ne Delvinë dhe me pas te mesmen e vazhdoi ne Tiranë ku kete te fundit e la ne gjysme ne vitin e trete ku mori pjesë në luftën antifashiste nga 15 korriku i vitit 1943 deri në maj 1945, kur u kthye nga Jugosllavia.Ka patur veprimtari të dendur në publicistikë, veçanërisht në revistën "Hosteni", ku ka botuar mbi tri mijë faqe fejtone e shkrime kritike me pseudonime.

 

Sabri Godo

 

 

 Në janar të vitit 1991 S. Godo themeloi Partinë Repiblikane të Shqipërisë dhe ishte kryetar i saj për shtatë vjet. Sabri Godo ishte kryetar i Asamblesë Kombëtare të PRSH-së dhe President nderi i saj që pas lënies së drejtimit të saj në duart e Fatmir Mediut. Ka qenë deputet i Kuvendit të Shqipërisë në dy legjislatura, ku ka ushtruar detyrën e kryetarit të Komisionit të Çështjeve Sociale dhe të atij të Politikës së Jashtme.Veprat[redakto]
"Plaku i Butkës", Roman historik (1966);"Ali Pashë Tepelena", roman 1970Zëra nga burime të nxehta, tregime (1972);"Intendenti", tregim (1973);"Skënderbeu" (1975)Prova e zjarrit, roman (1977);"Kohët që shkojnë, kohët që vijnë", reportazhe (1985);"Ujërat e qeta", roman, (1988);"Koha e njeriut", roman (1990)."Udhëtari", roman (2009)Skenarë[redakto]Dritat e qytezës (1983)Intendenti (1980)

Kthehu mbrapa

Shto koment