Në ditën e sotme vdiq Sabit UKA, historian.

02.09.2013 (komentet: 0)

Studioi dhe ndrichoi fatin e muhaxhirëve shqiptarë të rajonit të Sanxhakut të Nishit. Teza e doktoratës së tij ishte “Vendosja dhe pozita e shqiptarëve të Sanxhakut të Nishit (1877-1878), të cilën e mbrojti me sukses në vitin 1993.
Kësaj kaptine të dhembshme të historisë së shqiptarëve, dr. Sabit Uka ia kushtoi gjithsej 8 vepra, në të cilat paraqiti faktet e pamohushme për etnocidin e paparë që ekspansionizmi serb ushtroi mbi popullatën shqiptare, që deri atëherë jetonte në trojet e veta etnike të Sanxhakut të Nishit.

Lindi me 5 nandor 1920.

Kthehu mbrapa

Shto koment