Ne diten e sotme vdiq Emin DURAKU

05.12.2013 (komentet: 0)

Vdiq në spitalin e Prizrenit, Emin DURAKU, një nga udhëheqësit dhe organizatorët kryesorë të Lëvizjes Nacionalchlirimtare në Kosovë

1942 Vdiq në spitalin e Prizrenit, Emin DURAKU, një nga udhëheqësit dhe organizatorët kryesorë të Lëvizjes Nacionalchlirimtare në Kosovë. Gjatë qëndrimit të tij në një familje serbe në katundin Gackë afër Lipjanit. U tradhtu nga një ish xhandar serb i qujtur Milorad dhe shtëpia ku rrinte u rrethu. Gjatë përpjekjeve për me cha rrethimin u plagos lehtë në kambë. U dërgu në spitalin e Prizrenit ku edhe vdiq. Rrethanat e vdekjes së tij kanë mbetë të paqarta.

Lindi në Gjakovë me 1918.

me gjeresisht Wikipedia

Kthehu mbrapa

Shto koment