Në ditën e sotme u krijuan forcat e ruajtjes së rendit në Shqipri

13.01.2014 (komentet: 0)

Në ditenn e sotme të vitit 1913 Qeveria e kryesuar nga Ismail Qemali vendos krijimin e forcave të ruajtjes së rendit (xhandarmërisë dhe policisë), duke nxjerrë edhe një rregullore për mënyrën e veprimit të milicisë shqiptare.

 

Në ditenn e sotme të vitit 1913 Qeveria e kryesuar nga Ismail Qemali vendos krijimin e forcave të ruajtjes së rendit (xhandarmërisë dhe policisë), duke nxjerrë edhe një rregullore për mënyrën e veprimit të milicisë shqiptare. Fillimisht u krijuan tri batalione të xhandarmërisë, në Vlorë, Berat dhe Elbasan. Me kalimin e viteve, bërthama e xhandarmërisë dhe policisë forcohet, ndërkohë që regjimi monarkik ( '29-'39) i jep status të veçantë.

Kthehu mbrapa

Shto koment