Në ditën e sotme u krijua Lidhja e Pejes

23.01.2014 (komentet: 0)

Në ditën e sotme të viti 1899 u krijua Lidhja e Pejës

 

1899 u kriju Lidhja e Pejës, ku mblodh një kuvend me 500 pjesëmarrës nga vilajetet e Kosovës dhe më pak nga ata të Manastirit dhe të Janinës. Në kuvendin gjashtëditor zuri fill Lidhja e Pejës ose siç u quajt ndryshe Besa-Besë. Kuvendi u organizu, u drejtu nga Haxhi Zeka i cili u zgjodh kryetar. Kuvendi doli me një program 11 pikësh i cili kundërshtonte përpjekjet për të copëtu tokat shqiptare por që nuk kërkonte autonomi. U shpall edhe Besa për një vjet.

Kthehu mbrapa

Shto koment