Në ditën e sotme u hap Liceu Kombëtar i Korçës

25.10.2013 (komentet: 0)

Liceu Kombëtar Shqiptar (Liceu Kombëtar i Korçës ose Liceu Francez) ishte një shkollë e mesme në qytetin e Korçës, e financuar nga qeveria Shqiptare, por që përhapte kulturën franceze dhe vlerat evropiane.

Liceu Kombëtar Shqiptar!

 

Liceu Kombëtar Shqiptar (Liceu Kombëtar i Korçës ose Liceu Francez) ishte një shkollë e mesme në qytetin e Korçës, e financuar nga qeveria Shqiptare, por që përhapte kulturën franceze dhe vlerat evropiane. Shkolla funksionoi plotësisht në vitet 1917-1939.Liceu hapi dyert e tij më 25 tetor 1917 si Liceu francez me vendimin e qeverisë së Republikës Autonome të Korçës. Në 1921 ai u riemërua në Lice Kombëtar. Ishte një shkollë laike, ku të gjitha lëndët ishin në gjuhën frënge me përjashtim të lëndës së gjuhës shqipe .

Profesorë të LiceutIsuf

LuzajSafet Butka

Të diplomuarit e njohur

Enver Hoxha

Pandi Geço

Mahir Domi

Vedat Kokona

Misto Treska

Niko Qafzezi

Kthehu mbrapa

Shto koment