Në ditën e sotme te vitit 1999

26.03.2014 (komentet: 0)

Masakra: Krushë të Madhe


Afërsisht 6000 njerëz kanë jetu Krushë të Madhe, një fshat gjendet në komunën e Rahovecit dhe asht vendi i një prej masakrave ma të randa të kryera gjatë Luftës së Kosovës. Midis 25 dhe 27 marsit 1999, anëtarët e ushtrisë serbe, paraushtarake dhe policore vranë 241 civilë, tue përfshi pesë gra dhe shtatë fëmijë. Forcat serbe dogjën edhe 793 shtëpi dhe pjesë të shkatërruara të shkollës, qendra kulturore, monumentet historike dhe shumica e pajisjeve bujqësore të fshatarëve. Gjatë ofensivës së fundit në pjesën jugperëndimore të Kosovës, mbi 100 civilë janë vra dhe shumë të tjerë janë zhdukë. Një ekzekutim masiv u zhvillu një vend të quajtur "Dheu i Kuq" në fshatin Krushë e Madhe. Të gjithë civilët u mblodhën në atë zonë, pasi ata ishin nxjerrë nga shtëpitë e tyre nga serbët. Deri më tani njerëzit e mëposhtëm janë identifikuar:

Nazif Vesel Hoti (80), baba i Ukshin Hotit, 
Fahredin Shemsedin Hoti, doctor, 
Kreshnik Fahredin Hoti, 
Adem Mursel Hoti, 
Zejnullah Adem Hoti, 
Emrullah Adem Hoti, 
Kujtim Emrullah Hoti, 
Florim Emrullah Hoti, 
Baki Emrullah Hoti, 
Beqir Ymer Hoti, 
Agim Sejfullah Hoti, 
Valon Beqir Hoti, 
Shaban Qamil Hoti, 
Ramadan Sahit Hoti, 
Asllan Nezir Hoti, 
Abdullah Idriz Hoti, 
Fahri Hajrullah Hoti, 
Ymer Haxhi Hoti, 
Xhavit Isuf Hoti, 
Xhemali Xhavit Hoti, 
Shukri Xhavit Hoti, 
Fehmi Sejfullah Hoti, 
Asaf Nexhat Hoti, 
Haxhi Hoti, 
Petrit Durak Hoti, 
Salih Durak Hoti, 
Bashkim Imer Hoti, 
Hydaj Avdullah Hoti, 
Arben Hoti, 
Sami Hoti, 
Hazër Bajrush Shala, 
Mentor Hasan Shala, 
Arif Danë Shala, 
Sami Sadik Nalli, 
Salih Sadik Nalli, 
Agim Abdyl Nalli, 
Rexhep Jakup Rexhepi, 
Hajriz Begush Veliu, 
Habib Latif Duraku, 
Jeton Abdyl Duraku, 
Ibrahim Latif Duraku, 
Eqrem Jemin Duraku, 
Muharrem Emin Duraku, 
Agim Muharrem Duraku, 
Ismet Emin, Duraku, 
Osman Hasan Sefullahu, 
Beselet Jakup Krasniqi, 
Rrustem Sadri Reshiti, 
Selman Krasniqi, 
Selim Bajram Taha, 
Dahim Bajram Taha, 
Qamil Bajram Taha, 
Selajdin Islam Dina, 
Fahredin Selajdin Dina, 
Florim Selajdin Dina, 
Vera Duraku, 
Bashkim, Ramadani...

Kthehu mbrapa

Shto koment