Në diten e sotme të vitit 1909 lindi Selman Riza

21.12.2013 (komentet: 0)

Lindi në Gjakovë Selman RIZA, albanolog dhe veprimtar politik; asht një nga studiuesit ma të mëdhaj të gjuhës shqipe.

 

Shkollën fillore dhe të mesme i kreu në Korchë ndërsa studimet në Tulluz të Francës. Ishte njohës i shumë gjuhëve. Si intelektual i cili u angazhu për chashtjen shqiptare u përndoq edhe nga regjimi titist, edhe nga aj enverist. Me gjithë jetën e vështirë, arrijti me shkru vepra themeltare për shqipen. 

Vdiq me 1988 në Tiranë.

Kthehu mbrapa

Shto koment