Në ditën e sotme te vitit 1945

12.02.2014 (komentet: 0)

Doli, në Prizren, kryeqytetin e atëhershëm të Kosovës, numri i parë i gazetës RILINDJA

Doli, në Prizren, kryeqytetin e atëhershëm të Kosovës, numri i parë i gazetës RILINDJA, e cila nisi si gazetë javore por ma vonë doli si gazetë ditore. Gjatë sundimit të regjimit serb, në korrik 1990 u ndalu botimi i saj. Ma pastaj vazhdoi botimi nën emrin BUJKU, në Prishtinë por në Tiranë dhe në mërgatë vazhdoi me dalë me emrin e vet 'Rilindja'.

Kthehu mbrapa

Shto koment