Në ditën e sotme më 28 mar

28.03.2014 (komentet: 0)

Ndodhi Masakra e Zhurit

Ndodhi Masakra e Zhurit, në të cilën policia jugosllave vrau tre dhe plagosi 52 persona. 

Ate dite u vranë:
- XHEMSHIT BADALLAJ (1964), 
- XHYLBEHAR BADALLAJ (1966) dhe 
- HAJRIM BADALLAJ (fëmije 11-vjechar), 

kurse u plagosën 52 të tjerë, disa prej të cilëve mbetën invalidë të përjetshëm. 

U arrestuan dhe dënuan:

RESHAT BADALLAJ, u dënu me tetë vjet burg të rëndë. 
Elmaz SUSURI, me shtate vjet,
Rexhep BADALLAJ, me gjashtë vjet,
Iljaz Susuri, me gjashte muaj dhe 
Merxhan BADALLAJ, me gjashte muaj…

(Gjyqtar ishte Pjetër Pergjoka. Po ky gjyqtar ka dënu Komandant Remzi Ademajn (komandant “PETRIT KODRA”) ndërsa prokuror ishte Skënder Morina.)

Kthehu mbrapa

Shto koment