Në ditën e sotme më 28 janar te vitit 1916

27.01.2014 (komentet: 0)

Në Podgoricë u vra Isa Boletini

 

Isa Boletini (1864- 1916), atdhetar i shquar, strateg popullor, organizator e udhëheqës i lëvizjeve për çlirim e bashkim kombëtar ku bashkë me Idriz Seferin përbënin një kombinim që u shndërrua në mit ndër bjeshkët e Kosovës, Hero i Popullit. Lindi në fshatin Boletin, Mitrovicë. Ai ishte i pashkolluar, me një nam të madh për guximin dhe arritjet.

më shumë në Wikipedia

Kthehu mbrapa

Shto koment