Ne diten e sotme më 11 shkurt vdiq

11.02.2014 (komentet: 0)

Ne diten e sotme më 11 shkurt te vitit 2008 vdiq Tom Lantos

 

Tom LantosTom Lantos lindi më 1 shkurt të vitit 1928 dhe vdiq më 11 shkurt të vitit 2008 ishte politikan amerikan.Gjatë vitit 2007 Lantos ishte kongresisti në Kongresin Amerikan dhe kryetar i Komisionit për Marrëdhënie me Jashtë në Dhomën e Përfaqësuesve.Tomas Lantos ishte ndër kongresistët e parë amerikan që vizitoi Kosovën në një periudhë të vështirë në qershor të vitit 1990.Në një vështrim dhënë procesit nga ana e kongresit amerikan për nxierrjes e rezolutës pasuese të rezulutës 1244 nga ana këshillit të sigurimit të OKB-së ai tha: “Për Kosovën nuk do të ketë liri pa pavarësi. Dhe për bashkësinë ndërkombëtare nuk do të ketë asnjë zgjidhje tjetër të pranueshme përpos pavarësisë''.

Kthehu mbrapa

Shto koment