Ne diten e sotme lindi në Tiranë

30.09.2013 (komentet: 0)

Lindi në Tiranë, Shaban HYSA. Asht piktor dhe skenograf i njohur shqiptar.

Skeda:ALB 20070713 img 1255.jpg
Studimet e mesme i kreu ne liceun artistik “Jordan Misja“ ne Tirane, me 1957. Nga viti 1957- 1961 kreu studimet e larta ne Varshave ne Akademine e Arteve te Bukura, ku diplomohet per piktor skenograf. Ne 1961, pas diplomimit, emerohet skenograf ne Teatrin Kombetar dhe ne 1963 kalon ne TOB. Qe nga viti 1967 punoi si pedagog ne Akademine e Arteve ku formoi Degen e Skenografise. Aktiviteti krijues i tij shtrihet ne te gjitha gjinite e skenografise dhe te piktures, si pjesemarres ne aktivitete teatrore, por edhe ne ekspozita kombetare, ku eshte nderuar me mjaft çmime. Punoi mbi 250 skenografi ne Teatrin Kombetar dhe Teatrin e Operas dhe Baletit, Mbante titullin “Artist i merituar”.

Vdiq me 28 gusht te vitit 2005.

Kthehu mbrapa

Shto koment