Në ditën e sotme 24 prill

24.04.2014 (komentet: 0)

Rhemelohet Televizioni Shqiptar

Televizoni Shqiptar nisi rrugën e tij. Themeluesit e tij janë Petro Kito, ish drejtor i Radio Tiranës dhe Fuat Bozgo shef i Redaksisë së Kulturës në Radio. Aparatura e porositur nga ky i fundit në Republikën Demokratike Gjermane u vendos në godinën dykatëshe në rrugën Kont Urani. Që atje filloi transmetimi i emisioneve eksperimentale. Ajo shtëpi e vogël tiranase është djepi i dhjetra stacioneve televizive që gjallërojnë sot në të gjithë Republikën.

Kthehu mbrapa

Shto koment