Në ditën e sotme 20 mars

20.03.2014 (komentet: 0)

lindi Ali Sami Yen

Ali Sami Yen, ka lindur në Kandili, Stamboll , Turqi më 20 mars 1886 është themelues i Galatasaray Sports Club. Emri original i tij është Ali Sami, dhe është i biri i Shemsedin Sami Frashërit njëri nga shkrimtarët, filozofët dhe dramaturgët më të shquar shqiptarë.Ali Sami Yen në vitin 1905 krijoi klubin futbollistik dhe ishte president i parë për 13 vjet rresht, nga 1905-1918. dhe përsëri për pak kohë në vitin 1925. Ishte trajner i parë i ekipit të futbollit në mes viteve 1905-1908. President i Komitetit Olimpik nga viti 1926-1931. Trajner i parë në një ndeshje ndërkombëtare kundër RumanisëAli Sami Yen jetoi deri në vitin 1951 29 Korrik.Për hirë të tij i cili ishte themelues, president Galatasaray Sports Club staiumi i këtij klubi i cili gjindet në Seyrantepe te Stanbollit që pranon 52 000 shikues mban emrin e tij.

Kthehu mbrapa

Shto koment