Në ditën e sotme 12 maj 1922

12.05.2014 (komentet: 0)

Komisioni i Lidhjes së Kombeve bëri publik Informacionin Përfundimtar mbi Shqipërinë.

 

 Në të kundërshtohet ideja se shqiptarët për arsye të ndarjeve fetare nuk janë të aftë të udhëheqin një shtet modern. Ata, sipas informacionit, "bashkohen nga zakonet e përbashkëta, traditat shekullore, si dhe nga gjuha". Në informacion bëhet e qartë se "megjithëse ndryshimet në besimet fetare nganjëherë kanë ndikime në politikën e brendshme", manifestimet fanatike, aq të shpeshta në vendet e tjera, në Shqipëri janë shumë të rralla. Përkundrazi pjesëtarët e besimeve të ndryshme fetare shpesh të lidhur me lidhje gjaku, tradite, i festojnë së bashku festat fetare.

Kthehu mbrapa

Shto koment