Ndodhi në ditën e sotme

31.08.2013 (komentet: 0)

  • 1876 - Sulltan Murati V u largua nga detyra dhe u zëvendësua nga i vëllai Sulltan Abd-ul-Hamidi II
  • 1897 - Thomas Edison patenton projektin e parë filmik të quajtur Kinetoscope.
  • 1962 - Pavarësohet Trinidad dhe Tobago.1980 – U themelua lëvizja punëtore “Solidariteti”, përmes një marrëveshjeje të nënshkruar në Gdansk, e cila i dha fund grevës 17-ditëshe.
  • 1991 - Uzbekistani dhe Kirgistani shpallën pavarësinë nga Bashkimi Sovjetik. Ato ishin republika e nëntë, respektivisht e dhjetë që i bënë të ditura planet për shkëputje.
  • 1997 - Diana, Princesa e Uellsit dhe Dodi Fayed vdesin në aksident trafiku në Paris.

Kthehu mbrapa

Shto koment