Ndodhi në ditën e sotme

26.09.2013 (komentet: 0)

Në ditën e sotme të vitit 2011 Vasillaq Vangjeli, aktor shqiptar i komedisë dhe dramës

 

715 - Ragenfrid mundi Theudoaldët në Luftën e Copiegnès.

1580 - Francis Drake i sillet rrotull tokës.

1777 - Tupat britanike okupojnë qytetin Philadelphia, Pennsylvania gjatë Revolucionit Amerikan.

1783 - U krijua Fayette County, Pennsylvania.

1944 - LDB: Dështon Operacioni Market Garden.

1950 - Indonesia i bashkohet Kombeve të Bashkuara.

1960 - Në Chicago bëhet debati i parë televiziv në mes kandidatëve për president Richard M. Nixon dhe John F. Kennedy.

1960 - Fidel Castro shpall ndimesën e Kubës nga BRSS-ja.

1961 - Bob Dylan debiton në publik.

1962 - Proklamohet Republika Arabe e Jemenit.

1966 - Paraqitet Chevrolet Camaro i parë.

2002 - Vriten 30 njerëz në një tempull në Gandhinagar, India.

2002 - Vriten 30 njerëz në një tempull në Gandhinagar, India.

Lindje
1869 - Winsor McCay, strip autor amerikan dhe pionier i filmit të animuar1888 - Thomas Stearns Eliot,shkrimtar anglez me origjinë amerikane1889 - Martin Heidegger, filozof gjerman1892 - Marina Ivanovna Cvetajeva, shkrimtare ruse1897 - Pavli VI, papë 1963-19781898 - George Gershwin, komozitor modern amerikan1936 - Winnie Mandela, politikane e Afrkes jugore ish gruaja e nelson Mendeles.1945 - Bryan Ferry, këgëtar dhe tekstshkrues britanez (Roxy Music)1947 - Olivia Newton-John, këgëtare australiane1967 - Bruno Akrapoviq, futbollist boshnjak1976 - Michael Ballack, futbollist gjeman.

Vdekje
1940 - Walter Benjamin, filozof gjerman1947 - Hugh Lofting,letrar britanez1976 - Lavoslav Ruzhiqka, kimist kroat1988 - Branko Zebec, futbollist kroat dhe trener futbolli

Kthehu mbrapa

Shto koment