Ndodhi ne diten e sotme

11.09.2013 (komentet: 0)

2001 - Në sulmin e 11 shtatorit, shkatërrohen Qendra Tregëtare Botërore në New York City dhe muri perëndimorë i Pentagonit në Arlington, Virginia, dhe rrëzohet një avion udhëtarësh në Shanksville, Pennsylvania. Gjithësej vdesin 2,974 njerëz. (figura 1)2003 - Ministreja suedeze e Punëve të Jashtme Anna Lindh vdes pas sulmit të saj një dit më parë.

1609 - Henry Hudson arrin në ishullin Manhattan.1683 - Fillon Lufta e Vienës.

1709 - Britania e Madhe, Holanda dhe Austria luftojnë kundër Francës

1911 - U themelua Middle Tennessee State University në Murfreesboro, Tennessee, si Middle Tennessee Normal School.

1921 - Arrestohet aktori Fatty Arbuckle nën akuzën: përdhunim.1926 - Tentimi për vrasjen e Benito Mussolinit dështon.1931 - Salvatore Maranzano vritet nga njerëzit e Çarles Luçianos.

1943 - LDB: Trupat gjermane okupojnë Korzikën dhe Kosovën.

1948 - Henri Queuille zgjedhet kryeministër i Francës.

1970 - Paraqitet vetura Ford Pinto.

1998 - Yevgeny Primakov zgjedhet kryeministër i Rusisë.

2001 - Në sulmin e 11 shtatorit, shkatërrohen Qendra Tregëtare Botërore në New York City dhe muri perëndimorë i Pentagonit në Arlington, Virginia, dhe rrëzohet një avion udhëtarësh në Shanksville, Pennsylvania. Gjithësej vdesin 2,974 njerëz. (figura 1)2003 - Ministreja suedeze e Punëve të Jashtme Anna Lindh vdes pas sulmit të saj një dit më parë.

Kthehu mbrapa

Shto koment