Serbia me Trumpin llogaritë që pa zhurmë do ta copëtoj Kosovën!

18.08.2018 (komentet: 0)

 

Shkruan: Fadil Maloku

  1. Donald Trump, nëse vazhdon me kryeneqësi e indolencë të paparē egoiste, pastaj me logjikë e mendje (si thotë ai) “pragmatike e praktike biznisore”, të marr vendime të ndieshme që prekin thellë interesat amerikane, kudo qofshin ato në botë…

  1. Dhe, nëse përmes byrokracisë se tij të re e të papërvojë, informale dhe e rrethuar me të afërmë të tij vazhdon të anashkaloj qëndrimet në Departamentin e Shtetit, e në ndërkohë edhe t’i kundërvihet Kongresit. I cili me sa mund të përcillet në medie, po insiston të vazhdojë me kēmbëngulësi në mosndryshimin e politikës së jashtme amerikane. Që nënkupton rutinat dhe praktikat vendimarrëse; të kontrolluara dhe menaxhuara publikisht përmes legjislacionit të etabluar pothuajse shekullore….
  2. Atëherë, NE që gjendemi në “periferinë” e proceseve globale, DUHET të bindemi (bile deri sa të mbetete Ai President) se; pritja dy dekadëshe e Serbisë po i jap frytet e para…Ato të copëtimit të Kosovës! Në krejt kë “lojë”, fare nuk e amnestoj as Brukselin dhe ca aleatë tradicional të Serbisë.Ku disa i dimë, e disa j

Kthehu mbrapa

Shto koment