Njoftime

Aksion bamirësie për familjen e Tefik (Demir) Halilit nga fshati Kokaj

 

Të nderuar bashkëfshatar, miq të nderuar, e qytatrë të nderuar ju njoftojmë se ka filluar aksioni për t’i ndihmuar të siguroj kulm mbi kokë familjes pesë anëtarësh të Tefik Halilit nga fshati Kokaj.

Tefik Halili, është djali i tretë me radhë i Demir Halilit ( 1968), i martuar me Mirishahen (1973) baba i tre vajzave ( 19, 17, 7 vjeçare).

Tefiku me bashkëshorten dhe tre (3) vajzat, deri më tani kanë jetuar në Kokaj, pothuajse të vetëm, sepse të gjithë banorët e lagjes së poshtme janë shpërngulur, apo kanë  arrit të sigurojnë shtëpi banimi në Gjilan.  Vajza e madhe Xheneta 19 vjeçare, nuk e ka  mund me vazhduar shkollën e mesëm dhe ka ngecë pa përgatitje të duhur shkollore.   Alma 17 vjeçare , po ashtu nuk ka mund me vazhdua shkollimin  e mesëm, dhe rrezikohet të mbetet e pa shkollim adekuat, së paku pa shkollë profesionale. Jara 7 vjeçare, ka filluar shkollimin në klasë të parë (I) në Pogragjë, por në këto rrethana si fëmijë i vetëm nga ky fshat , edhe kjo ekzistojnë gjasat që t’i ndërpritet shkollimi që në fillim.

 

Më shumë...

VDIQ NE MOSH TE RE BASHKSHORTJA E ELSADAT ZYLFI ZYLFIUT