Lajmet nga vendi

Kolegji AAB dhe UP, vlerësohen dy institucionet më të mira të arsimit të lartë në Kosovë nga Webometrics

Kolegji AAB, me një ngritje prej 1400 pozitash në listën e rreth 30 mijë universiteteve e institucioneve të arsimit të lartë në botë, bashkë me Universitetin e Prishtinës i cili ka pasur një rënie të lehtë nga pozita e edicionit të kaluar, edhe në edicionin e muajit korrik dalin të jenë dy institucionet më të mira të arsimit të lartë në Kosovë sipas matjeve të Webometrics. Webometrics është ranglista më gjithpërfshirëse e vlerësimit të institucioneve të arsimit të lartë në të cilën numri i institucioneve që vlerësohen është rreth 30 mijë. Që nga vlerësimet e janarit 2017, në këtë ranglistë janë përfshirë edhe institucionet e arsimit të lartë në Kosovë që nuk ishin pjesë e vlerësimeve të mëhershme, por rezultati i arritjeve të tyre ka një shkëputje të dukshme krahasuar me AAB-në dhe UP-në


Më shumë...

Haziri: Rinia e Gjilanit ka rol aktiv në mekanizmin referues për parandalim të ekstremizmave

Konferenca regjionale me temen “Roli i të rinjve në zhvillimin lokal”, e cila po mbahet në Gjilan nën organizimin e zyrës së kryetarit dhe në bashkëpunim me Bankën Botërore, ka vazhduar punimet në seancën e emërtuar “Angazhimi i të rinjve në zhvillim lokal në parandalim të ekstremizmit të dhunshëm.

Me këtë ras, kryetari Lutfi Haziri tha se rinia është e përfshirë në Mekanizmin lokal referues kundër radikalizmit në mënyrë të barabartë me resoret tjera.

 

 

Më shumë...

Kolegji AAB sjell edhe programe të reja unike në Konkursin për regjistrimin e studentëve të rinj për vitin akademik 2017/18

 

 

Prishtinë, 20 korrik 2017- Institucioni më i madh jopublik në rajon, Kolegji AAB, me seli në Prishtinë dhe dy degët e veta në Ferizaj dhe Gjakovë, i dëshmuar tashmë ndër institucionet më prestigjioze në rajon për cilësinë në edukim, stafin më të mirë akademik, shërbime shembullore për studentët, infrastrukturë ultramoderne e akvititete të larmishme, në ofertën e vet akademike për vitin e ri akademik 2017/18 krahas programeve të konsoliduara tashmë, sjell edhe programe të reja studimore.

 

Më shumë...