Wiki Academy Kukës shënon fundin

03.04.2015 (komentet: 0)

 

Wiki Academy është një projekt që ka filluar në Kosovë, duke vazhduar për dy vjet me shumë sukses. Fillimisht, kjo Akademi ishte një mundësi për të rinjët kosovar që të zhvillojnë aftësitë e tyre në të shkruar, dhe ta bëjnë Kosovën të dukshme online.

Gjatë Wiki Acadamy në Kosovë, më shumë se 80 artikuj janë publikar në Wikipedia, dhe me qindra fotografi enciklopedike janë shtuar në Wikimedia Commons.

Ne e morëm iniciativën që ta implementojmë këtë aktivitet edhe në Kukës, duke mos qenë të vetëdijshëm për rëndesinë dhe ndikimin që do të kishte në jetët e pjesëmarrësve. Gjithashtu, u rrit dukshëm çasja në informatat rreth Kukësit dhe komunave rreth tij, duke aktivizuar të rinjët që të jenë pjesë e procesit të humumtimit.

Më shumë se 120 të rinjë entuziast nga Kukësi, Hasi, dhe Tropoja ishin pjesë e garës së artikujve, të cilët shtuan 30 artikuj të rinjë në Wikipedia, si dhe më shumë se 1000 fotografi në Wikimedia Commons.

Ky edicion i Wiki Academy jo vetëm që e promovoj veriun e Shqiperisë, por edhe u dha mundësi të rinjëve të kësaj zone të jenë pjesë e një projekti shumë interesant, ku mësuan shumë gjëra rreth hulumtimit dhe shkrimit të artikujve enciklopedik, takuan shumë njerëz të rinjë, dhe shtuan njohuritë e tyre rreth editimit dhe shkrimit në Wikipedia.

Ne falenderojmë të gjithë partnerët, mentorët, vullnetarët, dhe të gjithë ata që kontribuan në finalizimin e këtij projekti.

Më poshtë mund të gjeni listat e fituesve:

Gara e artikujve:

Vendi i parë: Bajram Curri (qytet)

Vendi i dytë: Gora në qarkun e Kukësit

Vendi i tretë: Valbonë Valley National Park

Kontribut i rëndësishëm:

Gara e fotografisë:

Vendi i parë: Dionis Lleshi – Liqeni i Fierzes

Vendi i dytë: Alfred Nela – Corape

Vendi i tretë: Eriad Peka – Blete primitive

Kontribut i rëndësishëm:

 

Ardit Qarri – Kulla e Rexh Bajraktarit

 

Shkelzen Rexha – Shtepi karakteristike Fshati Kosturr – Has

www.kokaj.net

Kthehu mbrapa

Shto koment