Mustafa Ceriq: filmi i Angelina Jolie është gjëja më e mirë që i’u ka ndodhur muslimanëve

16.02.2012 (komentet: 0)

Filmi i Angelina Jolie "Në Tokën e gjakut dhe mjaltit" është gjëja më e mirë që ka i ndodhur boshnjakëve muslimanë nga Dejtoni, tha Reis ul-ulema i Bashkësisë Islame në Bosnjë e Hercegovinë Mustafa Ceriq. Ai për portalin informativ "Sarajevo-x.com", ka thënë se duke shikuar disa skena të caktuara ", i’u ka vështirësuar frymëmarrja".


Skena më e vështirë, siç thotë ai, ishte ajo kur "ushtarët serbë hedhin  fëmijën nga ballkoni “." Dua  ta përgëzoj Angelina Jolie dhe ta uroj ... dëshiroj që  regjisorët tjerë nga mbarë bota të marrin mësim nga ajo….” Tha Ceriq, duke shtuar se lotët e Angjelinës në pallatin Zetra  i ka tronditë të gjith . Ai konstaon se  Jolie ka treguar se meriton vendin e  ambasadorit në OKB-së, dhe se ka nevojë për t’i thënë  asaj "një faleminderim të  madh për guximin dhe njohuritë për të gjithë ne, dikend e ka shokuar në apektin negative e dikend në atë pozitiv...".

 

Ceric  Banjalukasëve dhe  Beogradasëve i’u ka preferuar që ta shikojnw   filmin, sepse, siq  thotë ai, filmi ndikon  si një “terapi e mirë ". "Kjo është gjëja më e mirë që ndodhi tek ne pas Dejtonit. Pas këtij filmi, unë kam shpresë më të madhe  për nipat e mbesat e mia ", tha Ceriq.  Jolie, filmi i së cilës u ndesh sme reagime  të bujshme dhe kundërthënëse në regjion, deklaroi për të përditshmen e Sarajevës" Dnevni Avaz "se me filmin e sajë nw  të vërtetë ka dëshiruar të ndihmoj dhe pikërisht për këtë ka biseduar me kryetarin e SHBA-ve Barak Obamën para disa akohësh në shtëpinë e Bardhë. ". Obama dhe bashkëpunëtorët e tij kanë treguar interesim të madh," tha Jolie.  Jolie ka treguar se filmi është krijuar  në fakt në bazë të tregimeve  që u janë treguar  asajë, siq tha  ajo,nga  njerëzit e këtyre viseve  , me të cilët u njoh gjat punës. Jolie dhe bashkëshorti i sajë  u larguan nga  nga Sarajeva, ku gjatë gjithë  kohës sa qëndruan në Sarajevë , masat e sigurisë kanë qenë  në shkallën më të lartë.

 Në YouTube 

Kthehu mbrapa

Shto koment