Mbi 7 milionë euro në tenderin njëburimor të librave

18.03.2014 (komentet: 0)

Librat e shkollave fillore në Kosovë po trajtohen si ‘sekret’ shtetëror, të paktën gjatë blerjeve të tyre, me qëllim të eliminimit të konkurrencës. Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) ka shpenzuar plot 7 milionë e 270 mijë euro për blerjen e librave nga klasat e para deri te të nëntat përmes procedurës se negociuar pa publikim të njoftimit të kontratës, apo siç njihet ndryshe tenderë njëburimor.

Sipas raportit të Komisionit Rregullativ të Prokurimit Publik (KRPP), ky njëherësh është tenderi më i madh qeveritar i proceduar përmes kësaj procedure të prokurimit. Megjithatë, ky nuk është tenderi i vetëm njëburimor. Gjithsejtë rreth 25 milionë euro para të buxhetit të Kosovës gjatë vitit që lëmë pas janë shpenzuar përmes procedurës së negociuar pa publikim të njoftimit të kontratës.

Në anën tjetër, në KRPP nuk kanë dashur të sqarojnë se cilat mallra apo shërbime janë kryer përmes këtij lloji të prokurimit, duke cituar vetëm nenet e ligjit që kanë të bëjnë me këtë fushë. E vetmja gjë që kanë thënë për gazetën është se sipas Ligjit të Prokurimit Publike, Autoritetet Kontraktuese kanë të drejtë të përdorin këtë procedurë si për mallra, shërbime dhe punë , pra në bazë të nenit 35 të LPP-së. /Tribuna/

Kthehu mbrapa

Shto koment