Foto nga e kaluara jone

25.04.2014 (komentet: 0)

Këto fotografi ekskluzive, ku shihet Prizreni, Gjakova, Kaçaniku dhe Shkupi, janë të vitit 1923.

 Autorja e tyre është skocezja Margaret Haseluck (1885 – 1948), linguiste, gjeografe dhe arkeologe. Haseluck ka jetuar në Elbasan dhe pas 13 viteve, për shkak të okupimit të Shqipërisë nga Italia, detyrohet të largohet në Athinë e pastaj në Stamboll dhe nga aty në Kajro. Në vitin 1948 është vendosur në Dablin ku edhe vdiq nga smundja e leukemisë. Kudo që ka shkuar, dashurinë për Shqipërinë e kishte me vete.  Ajo është autore e disa librave për Shqipërinë.

Kthehu mbrapa

Shto koment