Lutfi Haziri: Lista e LDK’së në Gjilan është e pastër si loti dhe dominohet nga arsimi e shëndetësia

25.08.2017 (komentet: 0)

 

Lutfi Haziri, kryetar i Degës së LDK-së në Gjilan, njëherit kandidat për kryetar të kësaj komune edhe për një mandat, ka prezantuar sot 38 kandidatët e kësaj partie, të cilët garojnë për Asamblnë komunale.

 

“Për dallim nga të tjerët, LDK e ka edhe kandidatin më të ri, edhe bartësin e listës më të ri, e kemi edhe moshën më të re se të gjitha partitë politike. Lista e LDK’së në substancë ofron ndryshim dhe dominohet kryesisht nga arsimi dhe shëndetësia. Duke pasur parasysh backgraundin, profesionet, rregullshmërinë, fytyrat e pastërta e duart e pastërta, ne presim që KQZ t’i certifikoj të gjitha këto kandidatura. I falenderoj të gjitha strukturat, nëndegët ne qytet e fshatra, të cilat i kanë nominuar dhe i kanë mbështetur këto figura”, ka thënë Haziri në konferencën e sotme për media.

Haziri ka thënë se tashmë jemi në muajin e parë përgaditor, njoftues dhe të hapjes së dialogut me të gjitha kategoritë, grupmoshat, vendbanimet, lagjet dhe fshatrat e Gjilanit për të diskutuar nevojat e qytetarëve për katër vitet e ardhshme.

Në përmbyllje të një programi qeverisës katër vjeçar, i cili ka qenë i ndërtuar në katër shtylla të zhvillimit dhe të ndërtimit të infrastrukturës në Komunën e Gjilanit duke pasur në fokus familjen, Haziri tha se do të vazhdojmë të punojmë me qytetarët dhe për qytetarët në këtë logjikë dhe në këtë kontinuitet.

“Ne kemi arritur ta thejmë çdo lloj përjashtimi që e kemi gjetur në Gjilan. E kemi integruar Gjilanin me Prishtinën në fazën e parë, e kemi përafruar Gjilanin me Tiranën, e kemi përafruar Gjilanin me mikroregjionin europian me Brukselin. Ky qytet është i vetmi në Kosovë i cili ka sjellë 20 përfaqësues të BE-së në pushtet lokal. Ky qytet tashmë ka miq, presidentë, ministra dhe autoritete të larta që përfshinë Uashingtonin zyrtar dhe Brukselin zyrtar”, tha Haziri.

“Ne edhe më tutje do të punojmë në zhvillimin e infrastrukturës, fillimin e ndërtimit të autostradës Gjilan-Prishtinë, fillimin e ndërtimit të Rrugës së Prishtinës dhe atë Gjilan-Livoç-Kllokot, e cila ka filluar të bëhet realitet dhe investimet në cdo vendbanim e fshat të komunës sonë”, ka shtuar Haziri, duke pohuar se në katër vitet e ardhshme Gjilani do të marrë fazë krejt tjetër zhvillimore.

“Në katër vitet e ardhshme Gjilani do të marrë fazë krejt tjetër zhvillimore dhe në 18 muajt e ardhshëm do të ketë infrastukturë krejt tjetër, pasi kemi punuar katër vite që të bëjmë mobilizime financiare nga qeveria e Kosovës, BERZH’i, qeveritë e shteteve të mëdha sic është Austria, Zvicra, Gjermania dhe me qeverinë e SHBA’ve. Këta janë partnerë të Gjilanit dhe investojnë miliona euro këtu”, tha ai.

Haziri në fund të kësaj konference i ka falënderuar bashkatdhetarët që jetojnë në perëndim për sic tha, rolin historik të zhvillimit të Gjilanit.

Përndryshe, bartës i listës së Lidhjes Demokratike të Kosovës për përfaqësim në Kuvend Komunal është Faton Bislimi, profesor universitar, i diplomuar në Universitetin e Harvardit.

Ja lista e plotë e kandidatëve për këshilltarë nga radhët e LDK-së

1              Faton  Bislimi

2              Avdyl   Aliu

3              Shpresa    Kurteshi Emini

4              Ramiz   Ramadani

5              Milot  Shkodra

6              Rina   Ahmeti

7              Nevzad   Rushiti

8              Isa   Agushi

9              Arijeta  Aliu

10           Gentrit Murseli

11           Xhelal    Jetishi

12           Afërdita     Balaj  Ajdini

13           Fejzullah Berisha

14           Rashit    Sahiti

15           Shkëndije    Avdiu

16           Blerim   Syla

17           Arben   Maliqi

18           Teuta    Suliqi

19           Qamil    Rexhepi

20           Rijad      Elezi

21           Antigona   Kqiku

22           Jashar   Jashari

23           Bardhyl    Syla

24           Mizafere    Ismajli

25           Burim    Berisha

26           Naser    Arifi

27           Arta       Ramadani

28           Vehbi    Jerliu

29           Idriz       Ramadani

30           Vineta   Shaqiri

31           Fitim      Guda

32           Kujtim   Shaiqi

33           Mirvete      Hoxha

34           Leutrim     Bllaca

35           Ramiz    Ramadani

36           Florentina   Haliti – Mehmeti

37           Vjollca   Ismajli

38           Shemsedin   Elezi.

Kthehu mbrapa

Shto koment