Franca i thot STOP azilit për Kosovarët

10.01.2014 (komentet: 0)

Kosova dhe Franca kanë nënshkruar marveshen për mbylljen e procesit të azili për Kosovarët.

Lajmi tashmë është konfirmuar nga dy shtetet.

Arsyetimi i kësaj marveshje qëndron mbi faktin se Kosova tashmë ëshë vend i sigurt për jetë të qytatarve.

Vitin e kaluar Franca ndyshoi qëndrimin për gjendjen e siguris në Kosovë pas tensionëve në veri, por duket që marveshja Kosovë-Serbi ka ndikuar ë këtë marveshje, dhe njëkosisht plotësimi i kushteve nga BE për Kosovën për  integrim në këtë organiëm.

Përgaditi Lulzim Ademi.

Kthehu mbrapa

Shto koment